گلخانه را می توان یکی از بزرگ ترین پیشرفت های انسان در یکی از اساسی ترین صنعت ها، یعنی کشاورزی دانست. از همان زمان که رومیان باستان، بوته های خیار را در طول روز بر روی وسیله ی چرخ داری، در مقابل آفتاب قرار داده و شب به جای گرمی منتقل می کردند، بشر فهمیده بود که برای پرورش گیاهان می تواند شرایط مطلوب و لازم را ایجاد نماید. به مرور زمان، محیط های بسته ای ایجاد شد که دیواره های شفاف آن باعث ورود نور خورشید به داخل و بسته بودن فضا باعث به دام انداختن دما می شود. سال هاست که گلخانه ها ظاهری اینچنینی دارند و تغییرات ایجاد شده در آن ها بسیار جزئی بوده است. اما از همان ابتدا، گلخانه با هدف پرورش گیاهان چهار فصل و افزایش بازدهی محصولات گیاهی ایجاد شد.گلخانه های هوشمند باعث تحولی جدید شدند.

تاثیر گلخانه بر کشاورزی
نشا بزرگترین کمکی است که گلخانه ها به زمین ها و محصولات کشاورزی می کند. در طول نشاکاری، دانه در فضای گلخانه و تحت شرایط بهینه رشد می کند و پس از آنکه به یک نهال جوانه زده تبدیل شد، به زمین کشاورزی منتقل می شود و ادامه رشد و میوه دهی خود را در آنجا می گذراند. اینکه نشا چه کمکی به کشاورزی می کند و دلایل اینکه اصلا چرا بذر را نباید از همان ابتدا در زمین کشاورزی کاشت را در زیر می خوانید.

بهینه بودن شرایط پرورش گیاه و رشد سریع آن
کوتاه تر شدن دوره پرورش و رشد گیاهان نشایی و عرضه زودهنگام و پیش از موعد محصولات به بازار (محصولات زودرس)
مصرف بهینه آب
افزایش احتمال جوانه زدن هر بذر و نیاز به بذر کمتر
کاهش شدید ابتلا به آفات و بیماری ها
افزایش بازدهی و کیفیت محصولات به دست آمده
افزایش سود کشاورزان به دلیل افزایش محصولات نوبرانه (زودرس)
کاهش کار فرسایشی کارگران
و بسیاری مزایای دیگر
وقتی گلخانه های معمولی تاثیرات مثبت اینچنین عمیق و گسترده بر کشاورزی دارند، تصور کنید گلخانه های مدرن و بهینه شده تا چه میزان می توانند به بهبود کار کشاورزی و محصولات آن کمک کند.

گلخانه های مدرن با هدف سنتی
گلخانه های مدرن، یک میکرواقلیم ایجاد کرده و در تمام طول سال باعث به ثمر رسیدن محصولات می شوند. اگرچه گلخانه ها با همان هدف قبلی ساخته می شوند اما در طول دهه های اخیر، دستخوش تغییرات چشمگیری شده اند که اتوماسیون و خودکار سازی را می توان مهم ترین آن ها دانست. گلخانه های مدرن قابلیت کنترل و بهینه سازی فاکتورهای محیطی موثر بر گیاهان مثل دما، تهویه، نور و غیره را دارند و شرایط بهینه رشد گیاهان و مصرف بهینه انرژی را تضمین می کنند.

بهینه سازی امور گلخانه ای با گلخانه های هوشمند
اینترنت اشیاء به دلایل فراوان و متنوعی به وجود آمده است اما یکی از بزرگترین اثرات آن، صرفه جویی در هزینه ها و زمان است. درگلخانه هوشمند، میزان کارهای مدیریتی، نظارتی و نگهداری کاهش می یابد.

گلخانه های خودکار و هوشمند جدیدترین نوع گلخانه های موجود هستند که با استفاده از سنسورها، محرک ها و سیستم های کنترلی و نظارتی، این امکان را فراهم می کنند تا نشاکار حتی کیلومترها دورتر از گلخانه تنها با لمس یک دکمه در گوشی هوشمند خود، شرایط و عناصر گلخانه را کنترل کند. گلخانه های هوشمند انواع مختلفی از سیستم های نیمه خودکار و کاملا خودکار را دارند. مسلما سیستم های کاملا خودکار گلخانه کارهای بیشتری را به دوش می گیرند و نیاز کمتری به حضور فرد در آنجا است.

گلخانه هوشمند از طریق همگام شدن با تکنولوژی روز دنیا (هوشمند سازی) باعث بهینه و خودکار سازی کشت محصولات شده و انقلابی در کشاورزی به وجود آورده است. و به همین دلیل است که ادعا می کنیم گلخانه هوشمند، آینده کشاورزی را درخشان رقم می زند.

اجزای کلیدی گلخانه های هوشمند
گلخانه های هوشمند از ماشین هایی استفاده می کنند که قابلیت یادگیری پرورش گیاهان را دارند و اطلاعات مرتبط با گیاهان و اقلیم ایده آل آن ها را به خاطر می سپارند. این سیستم ها می توانند بر اساس یافته های خود توصیه هایی را به کشاورز گلخانه ای ارائه دهند و یا کشاورز می تواند با استفاده از اپلیکیشن مخصوص در گوشی خود، عناصر گلخانه را برای رسیدن به بهترین بازدهی تنظیم کند. به همین ترتیب، او وقت بیشتری برای انجام کارهای دیگر یا گسترش گلخانه حتی در مناطق دیگر دارد.

اگر هوشمند سازی گلخانه به طور موثری انجام شود، عناصر حیاتی بازدهی محصولات شامل دما، تهویه، نور، رطوبت و غیره را می توان به آسانی و حتی از راه دور کنترل و برنامه ریزی کرد.

دما

با نصب یک ترموستات هوشمند در گلخانه می توان دمای مطلوب گیاهان پرورشی را در فضای گلخانه هوشمند حکمفرما کرد. دمای مجاز را به این ترموستات اعلام نمایید تا چنانچه دما کمتر یا فراتر از آن شد، ترموستات به سرعت شرایط را به کمک هوش مصنوعی تشخیص داده و به طور خودکار دما را به حد مطلوب می رساند.

رطوبت

سنسور رطوبت می تواند میزان رطوبت موجود در هوای گلخانه هوشمند را در اپلیکیشن مربوطه در گوشی تان به شما نشان دهد. به علاوه، اگر میزان رطوبت هوا از حد ضروری کمتر یا بیشتر شود، سنسور با پخش زنگ هشدار شما را مطلع می کند تا آسیبی به گیاهان موجود وارد نشود.

کوددهی و آبیاری خاک

سیستم آبیاری هوشمند را می توان پرکاربردترین و جالب ترین گجت در گلخانه هوشمند دانست. این سیستم قابلیت آن را دارد تا میزان رطوبت خاک را سنجیده و در صورت وم و به اندازه ی مورد نیاز، خاک را آبیاری کند. سیستم آبیاری هوشمند وظیفه ی کوددهی هوشمند خاک را در کنار آبیاری به دوش می کشد و هر دو را بی نقص و بدون نیاز به دخالت دست انجام می دهد.

غلظت گاز CO۲

دیتکتور گاز یا آشکارساز گاز می تواند غلظت انواع گازهای مختلف از جمله دی اکسید کربن در فضا را تشخیص داده و با پخش زنگ هشدار یا ارسال پیامک به گوشی، شما را از آن مطلع نماید.

تابش نور

با فشار یک دکمه می توانید از خانه یا هرجای دیگری میزان تابش نور بر گلخانه هوشمند خود را کنترل کنید. سیستم سایه هوشمند به شما امکان آن را می دهد که در یک روز داغ تابستانی با لمس صفحه گوشی میزان تابش خورشید به گلخانه را کاهش دهید تا سالم ترین شرایط برای گیاهان گلخانه ای فراهم شود.

پیشرفت گلخانه باعث پیشرفت کشاورزی می شود و اگر توجه ویژه ای به گلخانه ها شود، دیگر لازم نخواهد بود که کشاورز برای کشت و پرورش محصولات خود نماز باران بخواند. به عبارت دیگر، پیشرفت گلخانه باعث می شود که خود کشاورزان در طیف وسیعی شرایط محیطی لازم برای رشد و ثمربخشی گیاهان را فراهم کنند. 

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این

سایت مراجعه بفرمایید.

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها